Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

torstai 11. kesäkuuta 2015

Apinaiseni

Tytöille tein (äitienpäiväksi) apinamekot. Etumuksissa ihka ekat silityskalvokuvani. Hyvin onnistui, ja olipa helppo tapa (verrattuna applikointiin) saada ilmettä asuun.
 
Isompi kokoa 140, pienempi 128.
Kaava: OB 3/2014 Wild Summer trikoomekko, josta muokkailin oman tyylisen, eli jätin kauluksen, nappilistan ja taskun pois.
Kankaat: Limen vihreä joustofrotee on tilattu aikoja sitten muistaakseni kankaiden yönä, ehkä Hannan kankaasta(?), ja hihojen pinkki kangas on vielä vanhempaa, käytetty näissä paidoissakin täällä *klik* .
 
Kaula-aukot piti tehdä (jotenkin automaattisesti) juuri turkoosista resorista. Ne eivät ihan menneet niin kuin piti.. En ymmärrä onko vika resorin laadussa, vai tekotavassani, vai mikä mättää, mutta kun ompelen kaula-aukon kaksoisneulalla, se venahtaa ihan kamalaksi. Vaikka en edes venytä, on lopputulos venahtanut. Purkasin kaula-aukon resorin kokonaan pois, ja ompelin sitten sen vaan kaksinkerroin takaisin, jotta lopputulos on sopivan napakka ja venyvä.
Tässä kuva ekasta kaula-aukosta, ja sitten korjatusta:
Kuvasta nyt ei juuri erota miten lörppö aukko oli, ja ekassa versiossa olisi ollut siistimpi sisäpuolikin, mutta eipä se kääntöpuoli käytössä sentään näy, joten ei haittaa.
 
Silitysarkin käyttö oli mukavaa!
Kopioin kuvan lyijykynällä leivinpaperille, ja siitä taas silitysarkille. Kuva menee automaattisesti oikein päin, koska se jäljennetään silitysarkin nurjalle puolelle. Ensin jäljensin kynällä painaen (kuva1), mutta sitten huomasin jäljennöksen onnistuvan ihan vaan kynnellä raaputtamallakin (kuva2). Silittämisen aloitin alimmasta (mustasta), ja siihen sitten lisäsin beiget osat ja punaisen suun.
 
Ekassa pesussa kuva hiukan irtosi parista reunasta, mutta silittämällä kiinnittyi uudestaan.
 
Kivat mekot tuli!
Inspiraationi lähde oli nuo alelaarista löytyneet sukkahousut. =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...