Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Remonttia, seuralaisena pönttö

Kakkosen huoneessa on puolipaneeli, josta ajattelin heti, että se revitään (ja äkkiä!) pois, mutta ajateltiin kuitenkin nyt ensin testata, että jospa maali saisi ihmeitä aikaan.. Ja aika kivasti huoneen ilme muuttuikin, eli paneelit saakin nyt luvan jäädä (ainakin toistaiseksi).
Tässä kolmikko tohkeissaan suteineen työn touhussa:

Tässä sama seinusta muutaman maalikerroksen jälkeen:
 Ihan helpolla ei tuo puunväri peittynytkään, ja nyt maalikerroksia onkin varmaan viisi. Pitää katsella, joko kelpaisi, vai vaatiiko vielä lisää maalia.

Patterit pitää vielä irrottaa (toinen ainakin on ilmeisesti rikkikin), joten siksi jätin vielä pattereiden ympäriltä maalaamatta, koska paneelit on typerästi tehty pattereiden ehdoilla "palapelinä", eli paneeleita pitää sitten uusia niistä kohtia.
 (Kummasti tuota rojuakin tuntuu jo ympärille kertyvän, vaikka mitään ei pitänyt tuoda ennen kuin on valmista.. Mutta kun ilmaiseksi saa, ei voi kieltäytyä.)

Tähän huoneeseen (eka luokkalaisen tytön siis) vaihdetaan tapetit jossain vaiheessa, mutta sillä nyt ei ole hirveä kiire, koska tämänhetkinen vaalea tapetti sinisillä pikkusydämillä on suht hyvässä kunnossa, ja hänelle itselleenkin kelpaa (kunhan pääsisi vaan äkkiä uuteen huoneeseen muuttamaan..), joten vaihdetaan aikanaan. Poikien huoneisiin löysin kuitenkin jo alennuksesta tapetit (8e/rll), ja sitä samaa "sarjaa" olisi tyttömäisissäkin väreissä, joten otin pari näytepalaa mukaani, ja tässä olisi pari varteenotettavaa tapettivaihtoehtoa tähän huoneeseen:
 Tapetti on siis pieni näytepala, jota yritän toisella kädellä pidellä seinässä, ja toisella kädellä napata kuvan, siksi on niin kuprulla. Tämä vaihtoehto näistä kahdesta osoittautui äidin ja isinkin suosikiksi (vähän "räväkämpi" niin vaaleiden paneleiden seuraksi).

Tämä vaihtoehto taas oli enemmän tytön itsensä mieleen. Eikä kyllä ole ollenkaan hullumpi vaihtoehto tämäkään, olispa ainakin valoisa huone. Niin, ja tämä tapetti on sitä samaa sarjaa poikien huoneiden tapettien kanssa (2lk pojan huoneeseen valkoisella pohjalla noita "rinkuloita" mustina ja harmaina, 5v pojan huoneeseen valkoisella pohjalla vihreitä ja sinisiä "rinkuloita"). Jos tyttö itsekin olisitykästynyt enempi tuohon toiseen, saisi pikkusisko (3v) tämän tapetin varmaan omaan huoneeseensa, mutta tuo eka vaihtoehto olisi taas pikkusiskon huoneeseen ehkä turhan "räväkkä", ilman paneeleita siis, lattiasta kattoon neljällä seinällä..

Tyttöjen huoneiden tapetit siis edelleen harkinnassa, pitää katsella vielä tarjontaa.


Esikoisen huoneeseen tulee siis valko-musta-harmaa tapetti. Hänen huoneessa on pätkä muuria, jonka otimme esiin vanhan tapetin alta, ja esikoinen saikin itse valita muurin värin - musta. 
Ja ei muuta kuin tuumasta toimeen:
Osa muurista on tässä vielä hiukan märkänä, kun piti kastella, että sai vanhat sanomalehdet kaikki irti. Huomatkaa työtahti - vauhtiviivat vaan näkyy kädestä. ;D

Tässä muuri "hetken" kuluuttua (isi vähän auttoi):

Kyllä tuo maalaaminen on mukavaa - saa niin äkkiä muutoksen aikaan! (Huomaattehan positiivisen asenteeni? Tämä postatus on se aiemmin lupaamani remonttipostatus, jossa en valita, ei sillä, että mitään valittamista olisikaan..).

Tapettitarpeitamme kartoittaessa huomasimme yläkerran kahden aulan erottavan väliseinän olevan jälkeenpäin rakennettu, ja samalla totesimme sen täysin turhaksi. Siispä - tuumasta toimeen taas, ja seinälle kyytiä.

Ennen:
Näkymä rappusista tultaessa yläkertaan.
Ja näkymä toiselta puolelta.

 Nyt
(ei "jälkeen", koska ei kylläkään ole vielä valmis, mm.  tuo tukitolppa pitää jotenkin nätisti koteloida):

Ollaan muksujen kanssa käyty kesäisin viikoittain urheilukentällä, ja nyt voin luvata, että tulevana kesänä meistä kehkeytyy luultavasti oikein urheiluhulluja, ja käymme urheilukentällä ehkä jopa päivittäin! Jaa miksi? No, ehkä kuva uudesta "takapihastamme" selventää asiaa:
=D

Okei, loppukevennykseksi (jos ei tuo äskeinen vielä riittänyt) kuva seuralaisesta, joka tuskin pahastuu, vaikka pöntöksi kutsutaankin:
Mahtoi poliiseilla olla hauskaa, kun tulivat vastaan, miehen kuljettaessa tätä kuormaa perille - eivät kuitenkaan pysäyttäneet, vaikka miksi olisivat, käyttihän pönttö turvavyötäkin! =D Mahtuu tähän autoon muuten ihan mukavasti tuota roinaa, kun takapenkit on otettu pois tieltä - mun minipaku. ;)

("Hiukan" on tökkivä netti tänään, jospa nyt saisin tän postatuksen läpi, aloitin aamu kahdeksalta, joten aika olis..)

2 kommenttia:

  1. Onpa sulla ahkeria apulaisia, ei ihme, että työ edistyy! :D Nuo molemmat näytetapetit on tosi hienoja, vaaleassa kuviot ovat todella kauniit. Mahtoi poliiseilla olla ihmettelemistä kyytiläisessä! :D Jos eivät sen takia pysäyttäneet kun eivät kertakaikkiaan tienneet, että mitä tuohonkin nyt sanoisi... XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, olen oikein tyytyväinen pikkuapulaisiimme. Auttavatkin mielellään, varsinkin omissa tulevissa huoneissaan, jotta saisivat pian muuttaa (nykyisessä kodissa kun tytöt asuu kimpassa yhdessä huoneessa, ja pojat toisessa, ja alkaa pinna kiristyä itse kullakin turhan tiuhaan).

      Minäkin tykästyin vaalean tapetin kuvioon, ja sopiikin oikein hienosti sinne poikien huoneisiin, mutta saa nähdä, että päädytäänkö tyttöjen huoneissa kuitenkaan kumpaankaan noista, vai löydetäänkö jotain ihan muuta.

      Sepä se syy taitaa ollakin, etteivät poliisit pysäyttäneet - loksahti varmaan leuat, eikä kumpikaan uskaltanut sanoa mitään, vois vaikka joku pian leimata hulluks.. ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...