Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

perjantai 24. helmikuuta 2012

Päivän ekoteko - tuttinauhat

 Tein tässä taannoin kirppiskierrosta, etsien vanhoja henkseleitä (tuttinauhan teko mielessä, eli ne klipsit uudelleen käyttäen). Olikin tuottoisa reissu, löysin nimittäin monet henkselit, ja vieläpä lähes uudenveroisia! Kotona sitten mietin, että miten raaskin tuhota hienot henkselit, kun niin hyväkuntoisia ovat. (Käyttääkö kukaan nykyään enää henkseleitä?) No, päätin antaa henkseleille vähäisellä muutoksella uuden elämän tuttinauhoina, ja käytinkin henkselit myös nauhoihin! =) Tässä tulos:
 Oman merkkini ompelin nauhoihin, ja lenkeiksi kuminauhat. Osa tuttinauhoista on säädettävällä pituudella, koska halusin käyttää myös ne säätöosat henkseleistä! =D
 Miksi tämä nyt oli niin suuri ekoteko? No katsopas millä tein tuttinauhat! =D
Tämän vanhan aarteen, Tikkakosken poljettavan ompelukoneen löysin eräs kaunis päivä kirppikseltä, enkä tietenkään voinut sitä vastustaa - se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Autoonkin mahtui, joten ei muuta kuin heti (ja äkkiä! joo, olen aika malttamaton..) mukaan vaan (hintakaan ei päätä huimannut, 20e)! Hihna oli poikki (vanha hihna löytyi laatikosta), joten tilasin täältä uuden hihnan. Ohjekirja tietysti puuttui, mutta minulla kävi tuuri kun löysin googlesta Aika on taikaa -blogin, jossa Jaana kertoi aiemmin löytäneensä Tikkakosken poljettavan ompelukoneen ohjeen, joten sain ohjekirjan häneltä s-postiini. Olenkin Jaanalle ikuisesti kiitollinen ohjeista! =) Ohjeiden avulla kone on nyt täysin toimiva, ja aivan upea vanha ihanuus. Uusi hihna siis asennettiin, kone putsattiin ja öljyttiin, opettelin puolauksen, lankojen pujotuksen, peruutuksen, piston pituuden, ja langankireyden säädön, ja tietty polkemisen. Ihan huippu kone on, tässä on jopa kaipaamani paininjalanpuristuksen säätö (jota ei löydy uudesta singeristäni!), tosin siksak puuttuu, joten ei tällä applikointia voi harrastaa, ja siihen sitä paininjalanpuristuksen säätöä juuri kaipaisinkin, mutta kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...