Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

perjantai 18. marraskuuta 2011

Kintaita

Viileät ilmat tulivat, ja huomasin, että onpas meillä kinnasvalikoima kurjassa mallissa. Otin siis yhdet kintaat malliksi, tein niiden avulla kaavan, ja eikun hommiin. Tässä tulos. Kaavan muotoa muokkaisin aina hiukan matkan varrella, ja olikin jotenkin yllättävän hankalaa muuten yhtä ja samaa kaavaa yrittää muokata kooltaan suuremmaksi/pienemmäksi, mutta mielestäni siinä kuitenkin onnistuin ihan ok . Kankaat ovat vedenpitäviä, punainen, vihreä, musta ja valkoinen 2-kerros Dry Comfort XT WPB, tilattu Shelbyltä, täältä , ja osassa kämmenosa harmaata/oranssia PU-pinnoitettua Cordura 500D -kangasta, tilattu sekin samasta paikasta, täältä . Vuorina kaikissa punainen fleece, joka ostettu nyt (väliaikaisesti?) lopetetusta Raumalla olleesta Pilvilinnasta. Kintaisiin laitoin myös pienet pätkät heijastinnauhaa (aina kun muistin), sujautin siis sauman väliin. Sitäkin tilasin Shelbyltä. Voin kyllä kehua tuota Shelbyä, sillä en ollut sieltä ennen mitään tilanut, mutta tulevaisuudessa varmasti vielä tulen toistekin tilaamaan (tai oikeastaan kolmannenkin kerran, koska ekan paketin saatuani tein jo heti toisenkin tilauksen, koska tuli niin ihanaa kangasta löydettyä..). Yhteydenpito oli kiitettävän sujuvaa, ja toimitus todella nopeaa (seuraavana päivänä oli jo paketti perillä!). Silitettävää saumateippiäkin sieltä tilasin, mutta saumojen teippaaminen osoittautui niin hankalaksi, että luovutin siinä hommassa. Silmien kohdalle silitin saumateippiä, jotta ei nyt niistä vuoda. Silmiin sain idean Millalta, täältä . Hauska kyllä, noillakin sivuilla kun otsikkona on "Pienet sammakot", ja kun sain ekan kintaan valmiiksi, niin lapset oitis totesivat, että "hieno sammakko"! Siis silmät vaan, ja sammakko on valmis - kätevää! ;D Kintaan suuhun testasiin osaan kuminauhaa, osaan joustokanttinauhaa, ja totesin kyllä kuminauhan paremmaksi, koska joustokanttinauha jäi jotenkin lerpuksi, ei ompelun jälkeen enää palautunut kunnolla, joten kuminauha pitää varmemmin kintaan paikoillaan. Harmi, että tällaiseen yhteen kinnaspariin uppoaa aikaa uskomattoman paljon, varsinkin kun hiukankin applikoi. En nyt tarkkaa aikaa ole ottanut, mutta mahtaisiko 3h edes riittää? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...